Postzegels en verzendtarieven pakketjes duurder

 © PostNL

Den Haag / Maastricht
ANP

Postzegels worden vanaf volgend jaar duurder, evenals het verzenden van pakketten, heeft PostNL bekendgemaakt. Een postzegel voor brieven in Nederland kost vanaf 1 januari 1,01 euro. Dat is nu nog 96 cent.

Het basistarief voor brieven naar het buitenland gaat van 1,55 euro naar 1,65 euro. Het versturen van een binnenlands pakket gaat online gefrankeerd 6,95 euro kosten, dat was 6,75 euro. Frankering bij PostNL-punten gaat 7,65 euro kosten. Dat is nu nog 7,25 euro.

PostNL wijst erop dat de kosten stijgen, onder meer door inflatie. „Een gematigde stijging van de tarieven is daarom noodzakelijk”, stelt het concern. Verder meldt het bedrijf dat het tarief voor de decemberzegel dit jaar 0,91 euro bedraagt, net als in 2021. De speciale decemberzegels zijn vijf cent goedkoper dan normale postzegels.

„Deze nieuwe prijs past, samen met de andere tariefwijzigingen, binnen de ruimte die PostNL jaarlijks van de overheid krijgt om tarieven aan te passen. De nieuwe prijs is, mede door de dalende postvolumes, onvermijdelijk”, meldt de post- en pakketvervoerder.