Waterschap betaalt mee aan meerkosten reconstructie Eys

Jansen (links) en Franssen geven het officiële startsein voor de werkzaamheden in Eys. © De Limburger

Eys -

Het Waterschap Limburg verhoogt zijn bijdrage aan de reconstructie van de doorgaande weg in Eys met twee ton.

René Willems

Daarmee komt de totale subsidie van het waterschap op 1,2 miljoen. De herinrichting van de route kost in totaal 7 miljoen. De grootste kostenpost komt voor rekening van de gemeente Gulpen-Wittem.

Lees ook: Eys anderhalf jaar op slot: doorgaande weg wordt vernieuwd

Door de gestegen bouwkosten is ook het prijskaartje van de reconstructie, waar zes jaar geleden al de eerste schetsen voor zijn gemaakt, aanzienlijk duurder geworden dan aanvankelijk was geraamd. De gemeente heeft haar budget zelf ook al moeten verhogen.

Rioolbuis

De bijdrage van het waterschap valt uiteen in twee posten, legt bestuurder Arnold Jansen uit: acht ton is voor de aanleg van een grotere rioolbuis, die nodig is als de waterzuivering bij Simpelveld in de toekomst gesloten wordt, en vier ton gaat naar de aanleg van waterbuffers rond Eys.

Startsein

Met het ondertekenen van de financiële afspraken hebben Jansen en wethouder Piet Franssen van Gulpen-Wittem woensdag het formele startsein gegeven voor de reconstructie. De werkzaamheden zijn al een tijdje in uitvoering. Het werk moet eind volgend jaar klaar zijn.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal