Restauratie stuwtjes Frankenhofmolen Vaals goed voor eerste prijs

De Frankenhofmolen in Vaals. © Harry Bussink

Vaals -

De Frankenhofmolen in Vaals is door Stichting Historische Sluizen en Stuwen Nederland (HSSN) bekroond voor de restauratie van de stuwtjes.

Redactie

Stichting Het Limburgs Landschap, die de molen beheert, kreeg daarvoor een eerste prijs toebedeeld. „De jury heeft veel waardering voor de wijze waarop een historisch beek- en watermolenstelsel is hersteld. Hierdoor kreeg niet alleen de omgeving een duidelijke impuls, maar ook de waterhuishouding. Waardering is er ook voor de technische kwaliteit van de restauratie”, is onder meer te lezen in het juryrapport.

Excursie

Het Limburgs Landschap verzorgt zaterdag 22 oktober om 10.30 uur een rondleiding door de molen. Reserveren voor deze activiteit is verplicht. Wie de Frankenhofmolen liever vrijblijvend bezoekt, kan elke tweede en vierde zaterdag van de maand tussen 10.30 en 16.00 uur terecht.

Adres: Weijersweg 4A in Vaals. Reserveren voor de excursie kan hier.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal