Workshops fermenteren door chef-kok Asli Hatipoglu in Cadier en Keer

Culinair kunstenaar en chef-kok Asli Hatipoglu. © Peter Schols

Cadier en Keer -

Culinair kunstenaar en chef-kok Asli Hatipoglu geeft woensdag 19 en donderdag 20 oktober van 19.00 tot 22.00 uur in studio D’O workshops fermenteren.

Redactie

De woensdagavond draait om het conserveren van groenten. „Ze zal haar beroemde Koreaanse kimchi-recept delen, samen met de juiste manier om groenten in te maken zonder de goede gisten en bacteriën te doden”, schrijft de organisatie. De workshop bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte, waarbij drie fermenten worden gemaakt, die na afloop mee naar huis kunnen worden genomen.

Lees ook: Slowfoodfan Asli uit Maastricht promoot fermentatie: ‘Als je mijn zuurdesembrood hebt geproefd, wil je nooit meer fabrieksbrood’

Donderdag staat de workshop in het teken van het fermenteren van dranken om bijvoorbeeld rijstwijn en cider te maken. Ook deze avond bestaat uit zowel theorie als praktijk. Cursisten vervaardigen zelf drie drankjes, die uiteindelijk thuis afgemaakt kunnen worden.

Klik hier voor meer info en reservering.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal