Meisje (10) overleden en meerdere gewonde kinderen bij nachtelijk ongeluk op A73 bij Echt

Dode en zes gewonden bij nachtelijk ongeluk op A73 bij Echt. © Orange Media

Sint Joost -

Bij een ernstig verkeersongeluk tussen twee auto’s op de A73 ter hoogte van Echt/Sint Joost is zaterdagnacht een tienjarig meisje om het leven gekomen. Daarnaast raakten zes mensen, onder wie drie kinderen, gewond.

Redactie

Het meisje zat samen met haar 36-jarige vader, beiden afkomstig uit het Duitse Gelsenkirchen, in een van de twee auto’s.

In de andere auto zat een gezin met drie kinderen: een 43-jarige man, 34-jarige vrouw, twee meisjes van 4 en 7 jaar en een jongen van 12 jaar oud. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. Waar het gezin vandaan kwam, is nog niet bekendgemaakt door de politie. De vader van het overleden meisje is overgebracht naar het ziekenhuis in Venlo.

De aanrijding, tussen twee personenauto’s met Duits kenteken, gebeurde rond middernacht ter hoogte van knooppunt Het Vonderen, op het eerste stuk van de A73 richting Roermond. Een van de auto’s botste achterop de andere wagen, die in dezelfde richting reed.

Afgesloten

Voor de hulpverlening werden onder meer twee traumahelikopters opgeroepen. De A73 richting Roermond werd tijdelijk afgesloten bij Het Vonderen, voor de hulpdiensten en het onderzoek.

De politie onderzoekt de zaak. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet duidelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 © AV Limburg

.

.

Beeld van de ravage na het ongeluk op de A73. © AV Limburg