Aanhoudingen tijdens grote politieactie om drugsonderzoek

© ANP

De politie heeft maandagochtend mensen aangehouden tijdens een grote politieactie op tientallen locaties, samen met de FIOD en de Belastingdienst.

Redactie

De actie, waarvan de grootste in Eindhoven is, heeft te maken met een drugsonderzoek. Er vinden onder meer doorzoekingen plaats op drie woonwagenkampen in Eindhoven. In Oeffelt (Noord-Brabant) is een drugslab in aanbouw aangetroffen.

De politie spreekt van een onderzoek naar de grootschalige productie van en handel in synthetische drugs en het witwassen van crimineel vermogen.

Hoeveel mensen er zijn aangehouden, kan een woordvoerder van de politie niet zeggen. Het drugslab dat is aangetroffen in Oeffelt wordt onderzocht en ontmanteld door een specialistisch team.

In Eindhoven zijn er doorzoekingen op de Heezerweg, Castiliëlaan en Brestlaan. Het woonwagenkamp op de Heezerweg wordt ontruimd. Mensen moeten het terrein en het bosgebied daaromheen verlaten vanwege een ordemaatregel van de rechter-commissaris, legt de woordvoerder uit. Het gebied is afgesloten vanwege het onderzoek.

Volgens de politie doen er ruim duizend agenten, opsporingsambtenaren en specialisten van defensie mee aan het onderzoek op verschillende locaties.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal