Video: Trein rijdt dwars door bus, enorme ravage op spoorwegovergang in Bergen op Zoom

Ravage door aanrijding tussen bus en trein in Brabant . © Dumpert

Een bus zonder passagiers is maandagochtend op een spoorwegovergang in Bergen op Zoom in botsing gekomen met een trein. De buschauffeur is in de ambulance nagekeken, volgens de politie van Bergen op Zoom is hij niet gewond geraakt. In de trein raakte niemand gewond, aldus de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

RedactieBron: Telegraaf

De bus is door de aanrijding helemaal doormidden gebroken. De ravage is volgens de veiligheidsregio enorm. De omgeving van de Marconilaan, waar het ongeluk gebeurde, is afgezet voor verkeer.

Wat er is gebeurd, moet onderzoek uitwijzen, zeggen woordvoerders van Connexxion en de NS. Connexxion laat wel weten dat het de laatste rit was van de dienst die de chauffeur draaide. Het gaat om een werknemer van een zogeheten ’bijhuurpartner’. „Die leveren dan ook het personeel”, meldt een zegsvrouw van de busmaatschappij.

Treinpassagiers

Een woordvoerder van de NS voegt toe dat er in de trein 85 passagiers zaten. „Een vreselijk ongeval waarbij gelukkig geen slachtoffers gevallen zijn”, zegt Eelco Van Asch, directeur operatie. „Gelukkig is ook de buschauffeur er ongedeerd uitgekomen en was de bus verder leeg. Onze zorg gaat uit naar de passagiers en onze collega’s op de trein.”

Hulpdiensten hebben de passagiers onderzocht. Ze zijn kort na de harde botsing uit de trein gehaald en per bus verder vervoerd. „De machinist en conducteur zijn ook ongedeerd, maar erg geschrokken. Collega’s hebben hen opgevangen om te praten over hun ervaringen.”

© Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

© Eye4images/Telegraaf

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal