Arcener Oktoberfest na drie jaar terug met lederhosen, dirndls en pullen bier, maar zonder munten

Op zaterdagavond is de tent al zo goed als volgeboekt. © Hertog Jan Proeverij

Arcen -

Na drie jaar afwezigheid door corona keert het Arcener Oktoberfest terug op de kalender. Nieuw is dat bezoekers alleen nog cashless kunnen betalen.

Marcel van Lier

Vrijdag 21 oktober barst het feest van lederhosen, dirndls en pullen bier weer los in de tent tegenover de Hertog Jan Brouwerij in Arcen. Traditioneel wordt op de openingsdag door verschillende schutterijen uit de regio het eerste vat Oktoberfestbier aangeslagen. Vervolgens spelen Die Partyhosen.

Zaterdagavond staat feestband Woenderbaar op het podium in de op enkele kaarten na uitverkochte feesttent.

Consumpties kunnen niet langer worden betaald met munten, maar alleen nog met de pinpas of telefoon. „Na twee jaar zonder Oktoberfest is dit de uitgelezen mogelijkheid om deze verandering door te voeren”, meent organisator Bram Clevis, tevens eigenaar van de Hertog Jan Proeverij. „Juist ook omdat cashless betalen momenteel vanzelfsprekender is dan ooit.”

Meer informatie op www.oktoberfestarcen.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal