Parijs, Londen, Kopenhagen, Rome en nu Maastricht

Nieuw distributiecentrum in Venlo, Foox Groothandel Zuid-Nederland gaat van huurder naar koper en een nieuwe vestiging voor Iris Galerie in Maastricht. Dit zijn de Limburgse vastgoedtransacties van de week.

Redactie Ondernemen in Limburg

Iris Galerie naar centrum MaastrichtNa een uitvoerige verbouwing zal Iris Galerie een vestiging openen in Maastricht. Na vestigingen in onder meer Parijs, Londen, Ibiza, Kopenhagen en Rome komt de nieuwste vestiging van Iris Galerie in de Kleine Staat in de Limburgse hoofdstad. Iris Galerie biedt naar eigen zeggen een unieke ervaring: de essentie van de iris van het oog vereeuwigen door middel van technologie die fotografie combineert met hoge kwaliteit afdrukken.

Huurder wordt koperFoox Groothandel Zuid-Nederland heeft een bedrijfspand aan de Willem Barentszweg in Venlo gekocht. Het bedrijf was al huurder van het gebouw. Foox is een groothandel in food en non-food producten. Het bedrijf levert aan gemaks- en tabakswinkels, pompshops, horeca, bedrijvenmarkt, scholen, verenigingen, instellingen en grootverbruikers. De oppervlakte van het gebouw is 8.538 m², grotendeels bedrijfsruimte en deels kantoor. De verkoop was in handen van Boek & Offermans Makelaars.

Bleckmann opent distributiecentrum in VenloBleckmann heeft een huurovereenkomst gesloten met Prologis voor de huur van ca 30.000 vierkante meter. Het pand is het nieuwe fulfilment center en is strategisch gelegen op Trade Port Noord, een logistieke hotspot in Nederland. De uitbreiding in Venlo past in de groeistrategie van Bleckmann. Momenteel heeft Bleckmann op Trade Port Noord ook al 32.000 m2 van Prologis in gebruik. Met de ingebruikname van dit nieuw gebouw wordt hier nog eens 30.000 m2 vloeroppervlak aan toegevoegd. Het nieuwe warehouse ligt slechts op een steenworp afstand van de andere vestiging en biedt daarmee ook diverse voordelen vanuit gebruikersperspectief.