101 kilo amfetamine aangetroffen in bedrijfspand Brunssum; man uit Heerlen aangehouden

Foto ter illustratie.  © Getty Images/iStockphoto

Heerlen -

Bij een invallen vorige week donderdag is er door de landelijke recherche van politie en de FIOD in een bedrijfspand in Brunssum 101 kilo amfetamine aangetroffen met een waarde van 646.000 euro

Redactie

Ook werden er invallen gedaan in vier woningen in Rotterdam, Ridderkerk, Maassluis en een bedrijfspand in Rotterdam.

Drie mannen van 30, 33 en 34 uit Ridderkerk, Heerlen en Rotterdam zijn vervolgens aangehouden. Het drietal wordt verdacht van overtredingen van de opiumwet, het misbruik maken van chemicaliën en valsheid in geschrift. De mannen zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. De mannen van 30 en 33 zitten nog vast. De 34-jarige is geschorst uit de voorlopige hechtenis.

Tijdens de invallen is er beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, contant geld, luxe horloges en cryptotelefoons. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart nadat de FIOD signalen had ontvangen over meerdere leveringen van grondstoffen die gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs. Vervolgens werd er een zending met de stof BMK-glycidezuur (een drugsprecursor) aangetroffen en in beslag genomen.

De politie en de FIOD vermoeden dat de verdachten al eerder zendingen hebben geleverd waarvan een substantieel gedeelte vermoedelijk op de markt terecht is gekomen. De aangetroffen hoeveelheid zou na verwerking circa 1850 kg amfetamine met een geschatte straatwaarde van bijna 12 miljoen euro zijn.