Filmgrootheden presenteren nieuwe film bij Lumière in Maastricht

Luc en Jean-Pierre Dardenne tijdens het laatste festival van Cannes.  © ANP / AFP

Maastricht -

Ze wonnen al twee keer de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes en hun film Tori et Lokita kreeg op de laatste editie van het beroemde festival weer lovende kritieken. Donderdag presenteren Jean-Pierre en Luc Dardenne hun nieuwe film in Maastricht.

Redactie

Het is voor het eerst dat Lumière de regisserende broers mag ontvangen die normaal gesproken vooral op grote festivals over de wereld hun gezicht laten zien. Na de vertoning van hun nieuwste film vertellen de regisseurs meer over Tori et Lokita, hun werkwijze en beantwoorden zij ook vragen uit het publiek.

De film gaat over twee vluchtelingen uit Afrika die elkaar in België leren kennen. Daar worden ze geconfronteerd met de harde realiteit maar ontstaat er ook een vriendschap tussen de twee. De voorstelling begint donderdag om 19.oo uur. Na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de regisseurs van ook onder meer Deux Jours, Une Nuit en dus Gouden Palm-winnaars Rosetta en L’Enfant.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal