Filmblik Festival Lumière Maastricht in teken van griezelige activiteiten

© Harry Heuts

Maastricht -

Jongens en meisjes die van griezelen houden, kunnen van woensdag 26 tot en met zaterdag 29 oktober hun hart ophalen in Lumière Maastricht

Redactie

Daar vindt dan voor de vijfde keer het Filmblik Festival plaats; een jaarlijks terugkerend, educatief filmfestival voor kinderen van drie tot twaalf jaar. Aangezien het evenement in de aanloop naar Halloween (31 oktober) wordt gehouden, bestaat het programma uit allerlei spannende activiteiten.

Lees ook: Filmgrootheden presenteren nieuwe film bij Lumière in Maastricht

„Leuke, spannende en leerzame workshops waarin kinderen leren over de wereld die achter de camera schuilt”, schrijft de organisatie. „Hoogtepunten in het programma zijn onder andere openingsvoorstelling De Zandmuze, de workshop met storyboardtekenaar Gijs van der Lelij (van de film Knor, red.) en het afsluitende Halloween Rode Loper Event.”

Kaartjes voor workshops of filmvoorstellingen kosten vijf euro. Het volledige programma is hier te vinden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal