Meerssen decor van twee militaire oefeningen tegelijkertijd

© ANP

Meerssen -

Militairen van de Koninklijke Landmacht werken van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november wederom aan hun vaardigheden op het grondgebied van de gemeente Meerssen.

Redactie

Het gaat om twee afzonderlijke oefeningen: één groep traint van 31 oktober tot en met 4 november verplaatsingen te voet. Dit gebeurt zowel overdag als ’s nachts.

Lees ook: Grote militaire helikopteroefening vanaf Vredepeel in oktober en november

De tweede groep gaat van 1 tot en met 3 november aan de slag. Daarbij zullen zij ‘een aantal objecten en terreindelen doorzoeken op aanwezigheid van springstoffen en doorgaanbaarheid voor eigen eenheden.’ Voor zover bekend wordt tijdens beide exercities het verkeer niet gehinderd.

Schade

Wie door de oefening onverhoopt schade oploopt, kan dit onder vermelding van de militaire eenheid (bijvoorbeeld het kenteken van een legervoertuig, red.), datum, tijd, plaats en de geleden schade melden bij de Sectie Claims Ministerie van Defensie.

Adres: Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoonnummer 030-2180420 en e-mailadres jdvclaims@mindef.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal