Marc Cornelissen Brightlands Award voor Ricco Fiorito van Cooloo

Ricco Fiorito. © Brightlands

Heerlen
Redactie

Ricco Fiorito heeft de Marc Cornelissen Brightlands Award 2022 gewonnen. Aan de aanmoedigingsprijs voor duurzaamheidspioniers is een cheque van 35.000 euro verbonden. De geldprijs is bedoeld om de circulaire ambities verder vorm te geven.

Ricco Fiorito is samen met Leo Schraven bedenker van het Cooloo-concept; een technologie om de (meubel)industrie duurzamer te laten produceren. Meubels zijn nu moeilijk te repareren of te refurbishen. In het Cooloo-concept wordt een meubel uit één stuk gemaakt. Cooloo zetelt in Wanssum.

De award die op de Smart Services Campus in Heerlen werd uitgereikt, is vernoemd naar Marc Cornelissen. Als professionele avonturier en poolreiziger had de geboren Kerkradenaar één passie: klimaatverandering tegen te gaan en de aarde beschermen. In 2015 kwamen hij en teamgenoot Philip de Roo om het leven toen ze door het zee-ijs zakten, tijdens een tocht in het Canadese noordpoolgebied.

De editie kende met 28 deelnemers een recordaantal kandidaten. In de finale stonden naast Ricco Fiorito ook Linda Klunder - mede-oprichter van Kumasi Drinks- en Max Dijkstra met Reefsystems.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal