Politie twijfelt niet: lichamen in gevonden Kia Picanto zijn van vermiste Hebe (10) en Sanne (26)

Beelden: auto Sanne en Hebe aangetroffen. © Intervisual Studio

De politie zegt er niet aan te twijfelen dat de twee doden in de gevonden Kia Picanto bij knooppunt Empel (A59/A2) de vermiste Hebe (10) en Sanne (26) zijn. De identiteit van de twee is nog niet officieel vastgesteld.

Redactie

Een woordvoerder van de politie zegt dat een agent woensdagavond bandensporen zag bij het knooppunt. Daarop is een politiehelikopter ingeschakeld die de auto vond. De auto ligt aan de linkerkant van de weg in het water in een flauwe bocht van knooppunt Empel. Er zijn schermen geplaatst rond de vindplaats. Deze plek ligt op de route van Raamsdonksveer naar Vught. Wegens het onderzoek is de A59 vanuit Waalwijk richting Den Bosch afgesloten bij knooppunt Empel. Dat onderzoek gaat nog enige tijd duren, meldt de politie. „Wij wensen alle betrokkenen veel sterkte”, aldus de politie op Twitter.

Lees ook: Verslagenheid na dagenlang zoeken: ‘Ze zijn er niet meer’

Mark Deckers (35) is de beste vriend van Sanne, en vanaf het moment van haar vermissing zocht hij onafgebroken mee. Hij is woensdagavond ter plaatse en is zeer geëmotioneerd. ,,Ze zijn er niet meer”, zegt hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kia Picanto gevonden bij Knooppunt Empel A59-A2. © Telegraaf

De Kia is inmiddels geborgen. © Persbureau Midden Brabant

Sanne en Hebe zouden voor het laatst gezien zijn op de A59 bij Waspik. Daar werd woensdag eerder op de dag al een rijstrook afgezet voor het onderzoek. De twee zijn maandag aan het eind van de middag vertrokken vanaf ’t Overstapje. Dit is een orthopedagogisch dagcentrum aan de Sint Theresiastraat in Raamsdonksveer. Ze waren op weg naar het huis van Hebe in Vught. Daar kwamen de twee nooit aan. Hebe is meervoudig gehandicapt en heeft zorg nodig. Sanne is haar begeleidster. De politie stuurde maandag een Amber Alert uit.

Hebe en Sanne.  © Politie,eigen foto

Zoekacties

Woensdag zijn er de hele dag zoekacties geweest tussen Raamsdonksveer en Vught. Zo zocht het Veteranen Search Team onder meer in Waspik en Drunen. Woensdagmiddag werd er een rijstrook van de A59 bij Waspik afgezet vanwege de zoektocht. Ook werd er een politiehelikopter ingezet.

„Wat we ons allemaal afvragen, is hoe het kan dat zo’n auto met twee meiden verdwijnt”, aldus een politiewoordvoerder diezelfde middag. „In totaal hebben iets meer dan tweehonderd mensen gezocht”, aldus de woordvoerder van het Coördinatie Platform Vermissing. Woensdagavond werden de zoekacties aan het begin van de avond afgeschaald, omdat het te donker werd.

© FPMB / ERIK HAVERHALS

Moeder

De moeder van Hebe deelde maandag een bericht over de vermissing op Facebook: „Een bericht dat ik nooit gedacht had te moeten schrijven. Sanne en Hebe zijn vermist. Ze zijn nooit aangekomen toen Sanne Hebe thuis ging brengen van ’t Overstapje in Raamsdonkveer naar Vught. Wij zijn in shock”, aldus de vrouw.

Dagcentrum ’t Overstapje

Medewerkers en cliënten bij orthopedagogisch dagcentrum ’t Overstapje zijn verdrietig en verward door de vermissing van Hebe en Sanne. Dat laat een woordvoerder weten van overkoepelende zorgstichting Prisma, waar ’t Overstapje onderdeel van uitmaakt.

Hebe maakte onderdeel uit van een groep van zeven cliënten. „Dit doet veel met de groep”, aldus de woordvoerder. „Er is veel emotie, net zoals in de rest van Nederland. We doen wat we kunnen doen om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen.”

© Facebook

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal