Parkfestival Sittard schenkt 5.000 euro aan jongereninitiatief Greutsj

Michel van Dijke assisteert een van de kinderen in Plinthos. © Max Storms

Sittard-Geleen -

Het Parkfestival in Sittard heeft 5.000 euro gedoneerd aan jongereninitiatief Greutsj. Het geld, afkomstig van een deel van de omzet, werd met Koningsdag bijeengebracht tijdens de jubileumeditie.

Paul Dolhain

„Als het mooi weer is, levert dat ook altijd een mooi bedrag op”, aldus Eric IJpelaar, voorzitter van Stichting Parkfestival Sittard. „Tijdens de 25ste editie hebben ook vluchtelingen uit Oekraïne meegeholpen. Toen hadden we al besloten om het geld dat zou overblijven te doneren aan een doel dat Oekraïne-gerelateerd is. Ieder jaar doneren we als gezinsfestival geld aan kindgerelateerde lokale doelen. We zijn een ANBI-stichting en doen alles met vrijwilligers. Greutsj past daar perfect in.”

Projectcoördinator Michel van Dijke van Greutsj is verheugd met de donatie. „Op 1 september zijn we gestart en we richten ons op de ontwikkeling van kinderen in de Westelijke Mijnstreek. Onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers en gasten ontdekken, ontplooien, verkennen en vergroten alle deelnemende kinderen hun bekwaamheid naar de toekomst. Doordeweeks en in het weekend bestaan onze lessen en activiteiten uit thematisch leren, sporten, spelen en ontdekken voor alle doelgroepen.”

Het geld wordt in ieder geval goed besteed. „We hebben het komend weekend het Harry Potter Weekend in Plinthos, waar ruim 55 kinderen komen. We kunnen nu kinderen waarvan ouders het financieel niet breed hebben, en kinderen uit Oekraïne gratis laten meedoen. Ook gaan we kijken of we activiteiten rondom de feestdagen kunnen gaan organiseren voor deze doelgroepen” aldus Van Dijke.

Lees ook: Glazen Huis in december terug van weggeweest in centrum van Geleen