Handen uit de mouwen in het ‘Land van van Bommel’ op Natuurwerkdag

© Getty Images/PhotoAlto

America -

Staatsbosbeheer neemt zaterdag 5 november op de landelijke Natuurwerkdag samen met Werkgroep Behoud de Peel het noordelijke deel van de Mariapeel onder handen.

Marcel van Lier

Het gebied stond vroeger bekend als het Land van van Bommel. Die naam dateert uit de periode voor 1996, toen er nog bomen werden gekweekt. Daarna kocht Staatsbosbeheer de grond om weer natuur van te maken. Na bijna 30 jaar is het gebied veranderd in vochtige heide en hoogveenlandschap, met soorten als dopheide, koningsvaren, veenmos en zonnedauw.

Tijdens de Natuurwerkdag worden boompjes gezaagd en trosbosbes uitgegraven. Deelnemers verzamelen om 9.30 aan het einde van de Zwarte Plakweg in America. Ook kinderen kunnen meehelpen. Rond 14.00 zit het werk erop. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd, evenals gereedschap en handschoenen.

Aanmelden kan hier.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal