Van Bommel boekt met Antwerp overtuigende zege

Ekkelenkamp maakte zijn eerste goal voor Antwerp. © ANP/HH

In de Belgische voetbalcompetitie heeft Antwerp van trainer Mark van Bommel mede dankzij een doelpunt van Jurgen Ekkelenkamp een overtuigende zege geboekt op KV Oostende. Vier dagen na de zware nederlaag bij Standard Luik, toen Antwerp al binnen 10 minuten met 3-0 achterstond, won de ploeg van Van Bommel in het eigen Bosuil-stadion met 3-0.

Redactie

De wedstrijd begon een kwartier later dan gepland, omdat de spelersbus van Oostende als gevolg van een file pas laat aankwam bij het stadion. Bij Antwerp stonden Vincent Janssen, Calvin Stengs en Ekkelenkamp allemaal in de basis. Op aangeven van Oranje-international Janssen schoot Ritchie De Laet al na 2 minuten van zo’n 25 meter de 1-0 binnen.

Eerste treffer

Aan het begin van de tweede helft verdubbelde Ekkelenkamp de voorsprong met zijn eerste doelpunt in de Belgische competitie. De oud-Ajacied tikte een voorzet van Janssen binnen. Kort daarvoor was de 1-1 van Oostende na tussenkomst van de VAR afgekeurd. De ingevallen Michael Frey, in het veld gekomen voor Janssen, maakte de derde treffer.

Antwerp kwam door de winst op 33 punten, 1 punt minder dan KRC Genk. De koploper won dinsdag al met 6-1 van Westerlo.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal