We blijven nazomeren! ‘Zonovergoten weekend met temperaturen tot 21 graden’

© ANP

We hoeven ons voorlopig nog geen zorgen te maken over grauw herfstweer! Er staat een zonovergoten weekend voor de deur met temperaturen tot wel 21 graden in Limburg en ook volgende week kan het regionaal ruim 20 graden worden.

Redactie

Vanaf vrijdag hebben scholen in Limburg en het midden van het land herfstvakantie en hen staat een week met prachtig herfstweer te wachten. De ANWB meldde eerder al grote drukte op de wegen te verwachten door automobilisten die naar hun vakantiebestemming rijden.

Lees ook: Chaos op Nederlandse wegen verwacht door herfstvakantie: ‘Al files rond middaguur’

Volgens Weeronline wordt het vrijdag ongeveer 17 graden in het noorden en 20 graden in Limburg. Uiterst zacht weer voor eind oktober: maxima van 13 of 14 graden zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar.

Zaterdag is het de perfecte dag voor een mooie herfstwandeling. Het wordt ongeveer 17 graden in het noorden tot 19 graden in Limburg. Daarbij waait een matige zuidwestenwind en aan zee is de wind vrij krachtig. Daarnaast blijft het op de meeste plaatsen droog met een afwisseling van wolken en zon. Zaterdagavond koelt het weer flink af naar een graad of 12.

Zondag

Zondag wordt het nóg warmer dan zaterdag. In Limburg wordt het ruim 21 graden. Elders wordt het 18 of 19 graden. De wind is matig van kracht en waait uit het zuiden of zuidoosten. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken en slechts af en toe zon, meldt Weeronline.

Ook na het weekend blijft het prachtig herfstweer. Maandag kan het opnieuw 21 graden worden en ook in de tweede helft van volgende week zijn er kansen op ruim 20 graden. Er zijn veel zonnige momenten maar er valt af en toe ook een bui.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal