Verhuizer Convoi verdubbelt na overname van branchegenoot Ahead

Verhuizer Convoi neemt branchegenoot Ahead over. © Convoi

Maastricht -

Convoi Projectverhuizingen in Maastricht neemt branchegenoot Ahead Groep in Den Haag over. Daarmee wordt het naar eigen zeggen de grootste speler op de zakelijke verhuismarkt.

onze verslaggever

Door de overname vergroot Convoi zijn opslagcapaciteit in de Randstad aanzienlijk en wordt het personeelsbestand in één klap verdubbeld, naar 140. Volgens algemeen directeur Jean Spronken van de Convoi Group (450 werknemers, 80 miljoen euro omzet), waaronder Projectverhuizingen valt, is Ahead een goede match omdat de werkgebieden en activiteiten aanvullend zijn.

Ziekenhuis

Convoi is gespecialiseerd in complexe verhuizingen, bijvoorbeeld van een ziekenhuis, laboratorium en museum. Ahead werkt veel voor overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Samen hebben ze vestigingen in Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Nijmegen, Eindhoven en Maastricht. Convoi wordt daarmee aantrekkelijker voor landelijke opdrachtgevers.

Eigen naam

Samen kunnen Convoi en Ahead ook beter investeren in zaken als elektrisch vervoer in steden, meent algemeen directeur Erwin Bouman van Ahead Group. De bedrijven van Ahead blijven onder hun eigen naam werken.

Lees ook: Beurskens Allround Cargo en HumanCareLogistics uit Tegelen overgenomen