Aangeboden door Gemeente Gulpen-Wittem

Denk mee over de toekomst van uw eigen leefomgeving!

© gemeente Gulpen-Wittem.

U heeft er vast al eens over gehoord: de omgevingsvisie. Dat is een visie die elke gemeente moet opstellen op grond van de omgevingswet, die naar verwachting op 1 juli 2023 in werking treedt. De omgevingsvisie beschrijft de maatschappelijke opgaven van een gebied en de kernkwaliteiten die we in dat gebied willen beschermen. De visie moet klaar zijn in 2024. Reserveer één van de volgende data in uw agenda: 8, 9 of 10 november.

Aangeboden door gemeente Gulpen-Wittem

We vinden het belangrijk dat zo veel mogelijk inwoners en experts betrokken worden bij de ontwikkeling van de visie. Want het is belangrijk dat alle generaties, nu en in de toekomst, zich prettig voelen in onze leefomgeving. De gemeenten Gulpen-Wittem, Vaals en Eijsden-Margraten (gezamenlijk ook wel de ‘Lijn50 gemeenten’ genoemd) werken samen aan één gezamenlijke omgevingsvisie.

Er komt veel kijken bij het ontwikkelen van de omgevingsvisie en er zijn al veel stappen gezet. We willen u graag ook in deze fase opnieuw betrekken. Er worden bijeenkomsten georganiseerd op 8, 9 en 10 november voor alle inwoners uit Gulpen-Wittem, Vaals en Eijsden-Margraten.

BijeenkomstenDinsdag 8 novemberGemeente Gulpen-Wittem15.00 - 17.00 uur: Gemeentehuis, Willem Vliegenstraat 12, GulpenGemeente Eijsden-Margraten19.00 - 21.00 uur: Cultureel Centrum, Breusterstraat 23, EijsdenWoensdag 9 novemberGemeente Vaals15.00 - 17.00 uur en 19.00 - 21.00 uur, Gemeentehuis, Von Clermontplein 15, VaalsDonderdag 10 novemberGemeente Eijsden-Margraten15.00 - 17.00 uur: Gemeenschapshuis Oos Heim, Clermontstraat 10, MargratenGemeente Gulpen-Wittem19.00 - 21.00 uur: Gemeentehuis, Willem Vliegenstraat 12, Gulpen

Wat gaan we doen?Tijdens deze bijeenkomsten nemen we u mee in 3 ‘verhaallijnen ’. U kunt het zien als ‘ambities’ die naar voren zijn gekomen tijdens eerdere sessies met inwoners, medewerkers van de gemeenten en andere belanghebbenden. Deze zijn belangrijk omdat ze een samenvatting vormen van wat iedereen – die tot nu toe betrokken is geweest bij de visie – belangrijk vindt voor de toekomst. Wij willen graag van ú horen wat u van deze verhalen/ ambities vindt en zijn benieuwd naar uw ideeën. Hoe kunnen we deze verhalen/ ambities realiseren? We gaan graag samen met u in gesprek. Op deze manier proberen met elkaar keuzes te maken over de toekomst van dit gebied.

AanmeldenMeld u hier aan voor een bijeenkomst. Klik op het kopje ‘participatie’ en vul het aanmeldformulier in. Of meld u aan door een mail te sturen naar info@omgevingsvisielijn50.nl. Vermeld de datum, het tijdstip en de locatie van de bijeenkomst die u wilt bezoeken. Aanmelden kan tot en met vrijdag 4 november. Denkt u met ons mee? U bent van harte welkom!

Meer informatieAlle ontwikkelingen rondom de omgevingsvisie van de Lijn50 gemeenten vindt u op deze website. Verder vindt u op deze site:• Een duidelijk overzicht van de kernkwaliteiten van deze regio.• De drie verhaallijnen die duidelijk maken wat inwoners, de gemeenten en andere belanghebbenden belangrijk vinden. (Deze verhalen komen terug tijdens de bijeenkomsten in november).