“Waarom moeilijk doen als het samen kan?”

© Foto: Medische Fotografie / Ernst van Loon

Een fusie. Een tekort aan parkeercapaciteit. Nieuwe (parkeer)regeling voor medewerkers en bezoekers. Werken aan duurzame mobiliteit. Voor menige manager is een dergelijke opdracht een hele uitdaging... Laurent Hölsgens, afdelingshoofd binnen het Facilitair Bedrijf van het in 2017 ontstane Zuyderland Medisch Centrum koos met zijn team voor een andere invalshoek: “Waarom moeilijk doen als het samen kan?” Hij vertelt hierover tijdens het event ‘Mobiel versus Fossiel’ op 3 november bij het Centraal Bureau van de Statistiek in Heerlen.

Aangeboden door Zuid-Limburg Bereikbaar

Zuyderland Medisch Centrum is een van de grootste werkgever èn het grootste medisch centrum van Limburg met een ziekenhuis op vijf locaties. Het huidige mobiliteitsbeleid is tot stand gekomen in 2017 na de fusie tussen Atrium Medisch Centrum Parkstad en Orbis Medisch & Zorgconcern Sittard-Geleen. Het gekozen mobiliteitsbeleid prikkelt medewerkers om een bewuste keuze te maken tussen eigen auto, fiets, pendeldienst van de werkgever en Openbaar vervoer. Zo wordt fietsen beloond met aantrekkelijke regelingen. Woon je juist dicht bij je werk en wil je toch met de auto komen op drukke tijdstippen? Dan betaal je een hoger parkeertarief.

Laurent Hölsgens is afdelingshoofd binnen het Facilitair Bedrijf van Zuyderland Medisch Centrum en Projectleider Zuyderland Bereikbaar. Hij vertelt tijdens het mobiliteitsevent op 3 november over zijn aanpak met vertegenwoordigers van verschillende disciplines en de ondernemingsraad.

Onder leiding van moderator Simone van Trier geven vertegenwoordigers uit verschillende branches geven elkaar tips tijdens het gratis mobiliteitsevent van Zuid-Limburg Bereikbaar op 3 november van 16.00 tot 18.30 uur bij het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) in Heerlen. Vragen die ook aan bod komen: Hoe zorg je voor een andere regionale logistieke aanpak en een forse reducering van de 33.000 km die een warme maaltijd in Nederland nu gemiddeld aflegt voordat het op ons bord ligt? Hoe werk je mee aan zero emissie stadslogistiek? Hoe ga je om met energietransitie en netcongestie?

AanmeldenKom je ook? Meld je aan en lees meer over het programma via de website van Zuid-Limburg Bereikbaar.