Spurriemök slaat bij gebrek aan een accommodatie een jaar over, Sukerpinnen zoeken nog

© ING Image

Oirlo/Aijen -

Accommodatieproblemen spelen de carnavalsverenigingen De Spurriemök uit Oirlo en De Sukerpinnen uit Aijen parten bij de start van het nieuwe seizoen.

Marcel van Lier

De Spurriemök zit zonder Mökkestal nu café D’n Terp gesloten is en gemeenschapshuis De Linde op de schop ligt. De verbouwing is in volle gang en voorlopig nog niet klaar. De Oirlose carnavalsvereniging heeft daarom besloten de traditionele seizoenopening op de elfde van de elfde dit jaar over te slaan. De eerste activiteit in het nieuwe carnavalsjaar is daardoor pas in 2023. Op 8 januari maken prins Fabian en prinses Lonneke plaats voor hun opvolgers en komt er ook een nieuw jeugdduo aan de macht.

Is het leed voor carnavalvierend Oirlo nog te overzien, De Sukerpinnen uit Aijen zitten na de aangekondigde sluiting van het Veerhuis met de handen in het haar. De uitbaters hebben het horecapand te koop gezet. Hierdoor moet de carnavalsvereniging na meer dan zestig jaar op zoek naar een nieuwe locatie voor haar activiteiten. Een alternatief is nog niet voorhanden.