Drie zussen uit Heuvelland en Beekdaelen brengen samen kookboek uit

van links naar rechts: Lucy, Marieke en Cecile Hannen. © Familie Hannen

Beekdaelen/Mechelen -

De zussen Marieke, Lucy en Cecile Hannen hebben hun droom waargemaakt: een kookboek samenstellen met de allerlekkerste, veelal typisch Limburgse familierecepten.

Paul Dolhain

Het boek heet Family Flavours en daarin staan Limburgse gerechten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Ze worden al decennialang in hun familie bereid, genuttigd en verder verfijnd. Ook al woont Cecile in Mechelen, Marieke in Jabeek en Lucy in Bingelrade, voor lekker eten komen ze samen. Alle gerechten zijn dan ook veelvuldig geproefd tijdens de vele familiedinertjes met de zussen, broer, partners, vrienden, kinderen en aanhang van de kinderen.

Naast veel typisch Limburgse gerechten, worden er ook culinaire uitstapjes gemaakt naar andere landen zoals Italië, India en Mexico. Deze gerechten zijn allemaal ter plaatste geproefd en in het kookboek beland.

Lees ook: Creatieve lessen voor kinderen in Westelijke Mijnstreek: ‘Hier leren zij vaardigheden die je later in elke baan kunt gebruiken’

Wat het kookboek een bijzonder tintje geeft is dat de drie zussen ook hun eigen vak en passie erin hebben gestopt. Zo is Marieke illustrator en heeft met haar tekeningen de receptpagina’s een vrolijk artistieke dimensie gegeven. Lucy is actief als beeldend kunstenaar en fotograaf. Naast haar recept voor de lekkerste zelfgesneden frietjes, zijn ook foto’s van haar in het boek terug te vinden. De recepten zijn opgeschreven door Cecile. Zij runde een van de eerste huiskamerrestaurants van Nederland, startte een B&B, gaf kookworkshops en is sinds enkele jaren, samen met haar man, eigenaar van vakantiewoning in Mechelen mét professionele kookstudio.

Family Flavours zal rond 25 november verschijnen, maar is wel al te bestellen voor 35 euro. Meer informatie staat op www.familyflavours.nl. Hier is ook el een preview te bekijken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal