Borstkanker vastgesteld bij zangeres Floor Jansen

Floor Jansen. © ANP/HH

Floor Jansen heeft de diagnose borstkanker gekregen. Bij de zangeres is een tumor gevonden waarvoor ze donderdag onder het mes gaat.

Redactie

Haar prognose is „zeer goed”. „Het lijkt een niet-agressieve vorm van kanker te zijn die waarschijnlijk ook niet is uitgezaaid”, schrijft de 41-jarige Jansen op Instagram.

De frontvrouw van Nightwish zal haar borst behouden en is na de operatie kankervrij, zo vervolgt ze. Wel krijgt ze over drie maanden lokaal nog bestraling. „Na de operatie weten we meer of de positieve prognose standhoudt”, aldus Jansen, die flink geschrokken is van het nieuws.

„Alles wat je belangrijk vond in het leven verandert binnen enkele minuten door deze diagnose. Nu wil ik gewoon weer gezond zijn, mijn dochter zien opgroeien tot een vrouw; ik wil leven!”, zegt Jansen. „En het engste aan deze diagnose is dat ik dacht dat ik gezond was! Ik voelde de kanker niet, ik wist niet dat het er was.” Ze kwam er naar eigen zeggen pas achter toen ze voor een standaardcontrole een mammografie liet maken.

„Als ik daar niet heen was gegaan, zou de tumor onopgemerkt zijn gebleven. Over een jaar had dit veel groter kunnen worden. De gedachte daaraan doet me dit verhaal met jullie delen. Een mammografie is levensreddend!”, zo drukt ze haar volgers op het hart.

Jansen zegt dat haar Europese toer met Nightwish, die eind november van start gaat, vooralsnog gewoon doorgaat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.