OM eist 200 uur werkstraf en voorwaardelijke celstraf tegen Glennis Grace

Glennis Grace bij de rechtbank in Amsterdam. © ANP

Tegen Glennis Grace is woensdag 200 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van een maand geëist voor het geweldsincident in een Amsterdamse supermarkt in februari dit jaar. De officier van justitie sprak van hevig geweld dat losbarstte in de Jumbo-vestiging aan de Westerstraat.

Redactie

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 44-jarige zangeres van openlijke geweldpleging en daarnaast van mishandeling met voorbedachten rade. Alleen de tenlastegelegde doodsbedreiging kan het OM niet bewijzen.

De zangeres ontkent dat ze iemand heeft bedreigd in de supermarkt, waar eerder die avond haar 15-jarige zoon Anthony zou zijn aangesproken op het roken van een elektronische sigaret. Tijdens de zitting in de rechtbank in Amsterdam werd ze geconfronteerd met bewakingsbeelden van het chaotische incident, waarbij supermarktmedewerkers werden getrapt en geslagen door een groep van vijf volwassenen en twee minderjarigen. De zangeres gaf als eerste een „duw in het gezicht” van de winkelmedewerker en gaf hem een knietje.

Excuses

De zangeres heeft woensdagmiddag in de rechtbank van Amsterdam haar excuses aangeboden aan de medewerkers van het Amsterdamse Jumbo-filiaal die tijdens het geweldsincident in februari gewond geraakt zijn. Ze draaide zich tijdens de zitting om naar de twee jonge mannen die schuin achter haar zaten om sorry te zeggen.

„Ik wil mijn excuses aanbieden en jullie aankijken. Sorry voor hetgeen wat jullie is aangedaan”, zei Grace, terwijl ze de mannen in hun ogen aankeek.

Na het aanbieden van haar excuses raakte de 44-jarige zangeres geëmotioneerd. „Mijn leven staat op z’n kop, een hele slechte film”, zei ze. Ze heeft alle werkzaamheden als zangeres moeten neerleggen vanwege de „cancelcultuur” die heerst. Ze heeft dan ook momenteel geen inkomsten, maar dat zorgt nog niet voor financiële problemen. Ze zei vooral „veel spijt” te hebben. „Kon ik het terugdraaien, dan had ik dat gedaan.”

Verdenkingen

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 44-jarige Glenda, de echte naam van Grace, van openlijke geweldpleging, mishandeling met voorbedachten rade en een doodsbedreiging, zo maakte de officier van justitie bij aanvang van de zitting bekend.

Tegen de winkelmedewerker zou ze hebben gezegd: „Motherfucker, ik snijd je de keel door als je het de volgende keer weer doet”, of woorden van soortgelijke strekking. De zangeres ontkent dat ze iemand heeft bedreigd in de winkel, waar eerder die avond haar zoon Anthony zou zijn aangesproken op het roken van een elektronische sigaret.

Lees ook: Glennis Grace in rechtbank, zangeres verdacht van doodsbedreiging

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal