Appartementencomplex in Kerkrade ontruimd: brand in parkeergarage

Appartementencomplex in Kerkrade ontruimd; brand in parkeergarage. © Orange Media

Kerkrade -

In een parkeergarage onder een appartementencomplex aan de Plein in Kerkrade is donderdagochtend rond kwart voor zeven brand uitgebroken. Het gebouw werd door de brandweer ontruimd.

Redactie

Het gaat om een pand met vier verdiepingen en in totaal 25 appartementen, waar voornamelijk ouderen in wonen. Er raakte bij de brand niemand gewond. Alle bewoners werden uit hun woningen gehaald. Zij zijn opgevangen in een lokaal van de schutterij op enkele honderden meters van hun woning.

De brandweer schaalde donderdagochtend snel op naar grip 1. Rond acht uur kon de brandweer meldden dat de brand uit was. Vanwege de rookverspreiding worden wel nog alle woningen geventileerd.

Harde knallen

Omwonenden spraken van twee harde knallen, maar het is onduidelijk wat daar precies de oorzaak van was. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg denkt aan accu’s van elektrische fietsen die kunnen zijn ontploft, maar ‘dat is niet met zekerheid te zeggen’.

Wat de oorzaak van de brand is, is vooralsnog ook onduidelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal