Drie aanhoudingen bij Mauritshuis na klimaatactie bij Meisje met de parel van Vermeer

Drie aanhoudingen bij Mauritshuis na klimaatactie bij Meisje met de parel van Vermeer. © De Limburger

In het Mauritshuis in Den Haag zijn donderdag drie mensen aangehouden. De politie meldt dat de personen zijn aangehouden na „openlijke geweldpleging tegen goederen.”

Redactie

Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk. Op beelden op social media is te zien dat klimaatactivisten actie voeren bij het Meisje met de Parel, het wereldberoemde schilderij van Johannes Vermeer.

Besmeurd

Op sociale media wijzen beelden erop dat Meisje met de parel van Johannes Vermeer in het Mauritshuis zou zijn besmeurd door activisten. De mensen op de filmpjes dagen shirts van de actiegroep Just Stop Oil.

Het beroemde schilderij is niet beschadigd door de klimaatactie van donderdagmiddag, laat het museum weten in een verklaring. „De staat van het schilderij is door onze restauratoren onderzocht. Gelukkig is het beglaasde meesterwerk niet beschadigd”, staat in een persbericht.

Lees ook: Klimaatactivist lijmt zich vast aan tafel tijdens live-uitzending Beau

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal