Beurswaarde Facebook-moeder Meta keldert

© EPA

New York
ANP

Meta Platforms, het bedrijf achter Facebook, WhatsApp en Instagram, zag donderdag bijna een kwart van zijn beurswaarde verdampen op de beurs in New York.

Bij de openingsbel ging zo meer dan 80 miljard dollar aan beurswaarde in rook op en de koers van het aandeel zakte tot het laagste niveau sinds 2016. Beleggers zijn namelijk flink geschrokken van het kwartaalbericht van het socialemediabedrijf.

Meta zag de kwartaalomzet opnieuw dalen door afnemende reclame-inkomsten. Adverteerders zijn een stuk terughoudender geworden vanwege de verslechterde economische vooruitzichten. Ook voor het huidige kwartaal wordt een verdere daling verwacht. Daarnaast halveerde de winst van Meta, vooral door hogere kosten.

Het concern blijft veel geld investeren in de metaverse. Dat droomproject van topman Mark Zuckerberg bestaat uit een virtuele wereld waarin mensen allerlei zaken kunnen doen vanuit hun eigen huis. Het onderdeel Reality Labs, waartoe het project behoort, leed dit jaar al een verlies van ruim 9 miljard dollar en de verliezen zullen volgens het bedrijf in 2023 verder oplopen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal