Politie dreigt ongeblurde beelden te delen van minderjarigen die 20-jarige man neerstaken en mishandelden in Maastricht

© Politie

Maastricht -

De politie dreigt ongeblurde beelden vrij te geven van de minderjarige verdachten van een ernstig geweldsincident bij Mosae Forum in Maastricht. Maandagavond 17 oktober werd een 20-jarige man neergestoken en mishandeld.

Redactie

De verdachten zijn vastgelegd op camerabeelden van Stadstoezicht. In overleg met het Openbaar Ministerie geeft de politie deze beelden in eerste instantie geblurd vrij omdat de verdachten nog minderjarig zijn. De verdachten krijgen 14 dagen de tijd om zich te melden bij de politie. Doen ze dat niet, dan worden de beelden alsnog ongeblurd gedeeld.

Het slachtoffer liep maandagavond 17 oktober samen met zijn vriendin door het centrum van Maastricht toen hij zag dat een groepje jongeren een meisje mishandelde. Toen hij tussenbeide kwam, ontstond er een vechtpartij tussen de man, zijn vriendin en de groep jongeren. De man en zijn vriendin kozen er in eerste instantie voor om weg te gaan, maar de man besloot even later toch verhaal te halen bij de groep jongeren. Daarop werd hij mishandeld en gestoken. Dit alles gebeurde rond kwart over acht in de buurt van Mosae Forum.

Lees ook: Rondhangende jongeren en daklozen ‘verpesten’ sfeer bij Mosae Forum in Maastricht

Uit politieonderzoek blijken twee personen een aanzienlijke rol te hebben gespeeld bij het geweldsincident. De twee verdachten droegen opvallende kleding/schoeisel. Zo droeg de ene verdachte grijs/witte schoenen van het merk Nike. Deze waren voorzien van een zwart Nike-logo. De andere verdachte droeg een zwarte broek van het merk Adidas met rode strepen op de zijkant.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal