Luister naar de stilte tijdens een excursie in Nationaal Park De Groote Peel

© Marijke Vaes-Schroën

Ospel
Silke van Deelen

Hoe stil het is in Nationaal Park De Groote Peel, is te ‘horen’ tijdens de Stiltewandeling op zondag 6 november.

Een Stiltewandeling biedt de gelegenheid om, even ontsnappend aan de hectiek van alle dag, helemaal tot rust te komen en optimaal te genieten van de natuur. Nationaal Park De Groote Peel is, vanwege het weidse en open karakter, een ideaal gebied voor natuurbeleving. Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer wandelen de deelnemers aan deze excursie over de ‘Peelbanen’ van dit uitgestrekte veenmoeras. Onderweg zijn een paar belevingsmomenten waarbij de zintuigen worden geprikkeld. Zo wordt de natuur en de stilte bewuster en intenser beleeft. Tips voor natuurbeleving zijn ook toe te passen tijdens andere wandelingen.

De excursie start om 11.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel. Deelname kost 7 euro per persoon (vooral geschikt voor volwassenen). De excursie duurt 2 uur en de afstand is ongeveer 7 kilometer. Sommige paden kunnen nat zijn.

Reserveren is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl/pelenstilte.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal