Mantelzorgvoorstelling tijdens de ‘Week van de Mantelzorg’ in het Munttheater

© Karin Jonkers

Weert
Silke van Deelen

In de week van de Mantelzorg, én in de maand van Weert Respecteert, staat op vrijdag 11 november de toneelvoorstelling ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’ in het Munttheater.

Matzer theaterproducties brengt een positief verhaal over dementie, vooral voor mantelzorgers maar zeker ook voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp. De hoopvolle theatervoorstelling is geschreven door regisseur Madeleine Matzer, wordt gespeeld door Juul Vrijdag en muzikaal ondersteund door Helge Slikker. Na de voorstelling is er een nagesprek met als thema: Hoe is het om iemand die nog leeft, stukje bij beetje kwijt te raken? Kun je die persoon dan nog terugvinden? En zo ja, waar en hoe?

De maand start op dinsdag 1 november, na het startsein van Weert Respecteert in het Rabobank theatercafé, met de toneelvoorstelling ‘Ongerijmd’ in het Munttheater. Een toneelvoorstelling over dichter Gerrit Achterberg die zijn eigen gedachten niet op een rijtje kreeg. Met onder andere actrice Carine Crutzen. Vervolgens treden op zondagmiddag 13 november de dansers met een verstandelijke beperking van het Special Dance Team op tijdens hun eerste theaterproductie.

Het gehele programma van Weert Respecteert is terug te vinden via www.weert.nl/respecteert.