Uitzonderlijk zachte dagen op komst; hoogste temperaturen voor Limburg

© Roger Dohmen

De komende dagen wordt het in Nederland een stuk warmer dan normaal. Er worden maximumtemperaturen van ver boven de 20 graden verwacht, wat volgens Weeronline zeer uitzonderlijk is voor eind oktober.

RedactieBron: ANP

Vrijdag stijgt het kwik met uitzondering van de Waddeneilanden in het hele land tot boven de 20 graden. Het is zeer warm voor oktober en het lijkt dan wel zomer. De hoogste temperaturen zijn voor Limburg. In onze provincie kan het lokaal liefst 25 graden worden. Het is vrij zonnig, maar er is ook sluierbewolking. Temperaturen van 13-14 graden zijn eind oktober gebruikelijk.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg

Zeer zacht

Ook zaterdag zal zeer zacht verlopen. Het wordt 20 tot 24 graden en in Limburg kan het lokaal mogelijk 25 graden worden. In de middag zijn er sluierwolken, maar de zon breekt steeds vaker door. Het blijft overal droog en er waait een meest matige zuiden- tot zuidoostenwind.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag zijn er wolkenvelden, maar ook brede opklaringen en het blijft overal droog. Bij het terugzetten van de klok, vanwege het ingaan van de wintertijd, is het een graad of 14. Uiteindelijk daalt het kwik naar 10 tot 12 graden. Overdag verandert er zondag weinig aan het weerbeeld, al is het een graadje minder zacht dan de voorgaande dagen.

Minder zon

Volgende week is het nog steeds bijzonder zacht voor de tijd van het jaar, maar het weerbeeld verandert wel. De zon schijnt minder vaak en regelmatig trekken enkele buien over het land. In de tweede helft van de week daalt het kwik geleidelijk naar 12 tot 14 graden en daarmee komt de temperatuur weer in de buurt van normale waarden voor deze tijd van het jaar.

Tropische temperaturen in heel Europa: zo abnormaal warm is het in andere landen

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal