Lezing over Sint Rochusput Horn

Horn -

De heemkundevereniging Horn houdt woensdag 9 november om 20.00 uur in basisschool De Mussenberg een lezing over de Sint Rochusput in Horn.

Het is 102 jaar geleden dat de eerste buurtvereniging in Horn de Sint Rochusput is opgericht. Het honderdjarig jubileum zou twee jaar geleden herdacht worden, maar de coronapandemie stak daar een stokje voor.

Dat is wel heel toepasselijk voor een buurtvereniging die genoemd is naar een heilige die eeuwenlang ingeschakeld is om epidemies te bestrijden. Sint Rochus werd tweede patroon van de Martinusparochie na een succesvolle actie van Rochus in 1880 bij een epidemie in Horn. Wie Sint Rochus was en waarom hij de patroon van de ‘put van het brook’ werd zal onderdeel zijn van het verhaal dat Adelin Remy gaat vertellen over de honderdjarige put.

Tevens worden de oprichters van de put in het zonnetje gezet en dan vooral de eerste voorzitter die 45 jaar op zijn post bleef.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal