Belgische journalist en schrijver Hugo Camps (79) overleden

© HBVL

De Belgische journalist, columnist en schrijver Hugo Camps is na een kort ziekbed op 79-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Knokke.

Redactie

Dat heeft de krant Het Laatste Nieuws, waarvoor hij veel schreef, zaterdag bekendgemaakt.

Camps, geboren in 1943 in Molenstede, startte zijn carrière in de jaren zestig als verslaggever van conflicten in onder meer Vietnam en Chili. In 1976 werd hij hoofdredacteur van Het Belang van Limburg, een functie die hij tien jaar vervulde.

Hugo Camps bouwde nadien een grote reputatie op als columnist en interviewer van tal van politici, sportlui en andere prominenten. Hij publiceerde zowel in Belgische als Nederlandse kranten en bladen, van NRC Handelsblad en Elsevier tot De Morgen en Het Laatste Nieuws.

In Nederland vergaarde hij grotere bekendheid als een van de vaste gasten van Sport aan tafel. Een voorloper van het huidige Vandaag Inside. Op die plek nam hij - ook toen al met Johan Derksen aan tafel - het laatste sportnieuws door.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal