Inschrijving voor wandelestafette Samen voor Hoop op de atletiekbaan van Sportpark de Wijher in Roermond geopend

© ING Image

Roermond
Silke van Deelen

Deelnemers uit Roermond en omstreken zetten in het weekend van 10 en 11 juni weer hun beste beentje voor tijdens Samen voor Hoop Roermond. De inschrijving is vanaf heden geopend.

Met deze vijfde editie viert het evenement, dat eerder bekend stond als SamenLoop voor Hoop, haar eerste lustrum. Samen voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette, waarbij deelnemers van alle leeftijden samen stilstaan bij de ziekte kanker en zich samen sterk maken om geld in te zamelen voor lokale doelen, zoals het Toon Hermans Huis en Kankeronderzoek Limburg. Bij de Roermondse editie lopen de deelnemers in teamverband één etmaal rondes op de atletiekbaan van Sportpark de Wijher in Roermond. Samen voor Hoop symboliseert op deze manier de onophoudelijke strijd tegen kanker. Gedurende en voorafgaand aan het evenement organiseren de teams allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor het goede doel. Daarnaast wordt er op verschillende momenten stilgestaan bij kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden.

Deelname is mogelijk op allerlei manieren. Teams kunnen deelnemen aan de wandelestafette, kinderen aan de KinderLoop en (voormalig) kankerpatiënten kunnen zich aanmelden als eregast van het evenement. Ook vrijwilligers die tijdens het evenement willen uithelpen en sponsoren en entertainers die een bijdrage willen leveren zijn welkom.

Aanmelden is mogelijk via samenvoorhoop.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal