Verrassend snel Mercedes topt laatste vrije training GP Mexico, Verstappen moet bijna halve seconde toegeven

© Getty Images

MEXICO-STAD -

Het team van Mercedes kan met een uitstekend gevoel toewerken naar de kwalificatie van zaterdagavond. Het team sloot de laatste vrije training als snelste af met George Russell op een en Lewis Hamilton op plek twee. Max Verstappen werd op gepaste afstand derde.

Jack Martens

De Limburger van Red Bull Racing moest bijna een halve seconde toegeven op de snelste man Russell. Vooral in de langzame bochten verloor de Red Bull veel terrein op het Mercedes-duo.

Achter Verstappen was het Charles Leclerc die de vierde tijd noteerde. De Monegask klaagde tijdens de sessie steen en been over zijn bolide. Verrassend want voorafgaand aan het weekend werd Ferrari nog tot de favorieten gerekend. Leclerc moest ruim zeventiende toegeven op Russell.

Thuisfavoriet Sergio Pérez kwam tot grote teleurstelling van het publiek niet verder dan de vijfde plaats. Om 22:00 uur vanavond wordt er gekwalificeerd.

Lees ook: Red Bull Racing bestraft voor overschrijden budgetplafond: miljoenenboete en minder ontwikkelingstijd

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal