Tigers Roermond boekt een zwaar bevochten zege op en tegen Texel

Toufik Chadli (links) en doelman Youssef Ben Sellam op de rug van Ishak Belhaj.© Arjan Meuwissen

De verre en lange reis naar Texel heeft Tigers Roermond drie punten opgeleverd. Texel’94 maakte het de Roermondse ploeg wel heel erg moeilijk. Pas in de slotfase scoorde aanvoerder Ferd Pasaribu de winnende treffer: 5-4.

Tjeu Stemkens

Door deze zege staan de Limburgers op een gedeelde derde plaats, drie punten achter het leidend duo Hovocubo en FC Eindhoven die wel nog een wedstrijd minder in actie kwamen.

Om twaalf uur ’s middags vertrok de Roermondse groep vanuit Roermond met een busje en een auto richting Texel. Twee spelers vertrokken uit Antwerpen en de coaches reisden vanuit Tholen. Een wel heel lange tijdspanne voor een wedstrijd om 18.30 uur.

Counterstrategie

Al vrij snel kwamen de gasten op achterstand. Tigers dat de vaste spelers Aimane M’Rabet en Yassir Derraz vanwege ziekte miste, drong echter aan en nam door doelpunten van Solaiman Ramdani en Ayoub Tamoukh de leiding over. Het leek even de basis voor een overwinning. Maar het liep anders. De stugge Texelse ploeg die telkens zwaar in de verdediging kroop, loerde op fouten van de bezoekers om toe te kunnen slaan met snelle counters. Die strategie leek de juiste, want de thuisclub ging nog met voorsprong (3-2) de rust in.

Texel volhardde in zijn strijdwijze, terwijl Tigers steeds de aanval bleef zoeken. Maar weer balverlies strafte de laagvlieger opnieuw af. De Limburgers toonden echter een enorme vechtlust. De ploeg bleef zoeken naar openingen in de defensie van de thuisclub. Met succes. Ishak Belhaj scoorde de aansluitingstreffer en Ayoub Tamoukh noteerde met zijn tweede treffer de gelijkmaker.

Aanvalsdrift

Tigers zocht verbeten naar de winnende goal, want wil dit seizoen absoluut de kampioenspoule halen. De aanvalsdrift werd beloond. Een minuut voor tijd knalde Ferd Pasaribu van afstand het winnende doelpunt binnen. Die voorsprong gaf Tigers niet meer af en zocht euforisch de kleedkamer op. De terugreis met aankomst na middernacht is toch prettiger met drie punten op zak.

Coach Hicham Ben Hammou was trots op zijn ploeg. ,,De ploeg heeft een enorme veerkracht getoond tegen een heel stugge, fysiek sterke ploeg. We zijn een dikke zeven maanden aan de slag met deze groep. We eisen veel van hun, maar ze willen meegaan in onze visie. Door het gemis van twee vaste spelers heb ik de twee blokken moeten veranderen. Daar hebben ze prima op geanticipeerd. We zetten weer een stapje richting kampioenspoule.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal