Jubileumprins Knölleke loopt op de muziek vooruit: uitroepen al vóór de elfde van de elfde

In Leunen kan de carnavalsvlag zaterdag al uit. © CV ’t Knölleke

Leunen -

Vanwege een overvolle agenda in november wordt de nieuwe prins van ’t Knölleke uit Leunen al vóór de start van het carnavalsseizoen uitgeroepen.

Marcel van Lier

Nood breekt wet, zo laat vorst Clint Lucassen weten. „We vieren van 24 tot 26 november ons 6x11-jarig bestaan en dat kan natuurlijk niet zonder jubileumprins. Probleem is alleen dat er in de twee weken na de elfde van de elfde geen plek op de kalender meer vrij is om deze uit te roepen. Daags na de seizoensopening komen alle carnavalsverenigingen van de Vorstenraod Rooj bijeen, op 13 en 19 november gaan we op bezoek bij onze eveneens jubilerende zusterverenigingen De Ruuk in Blitterswijck en De Schanseknuppels in Castenray en in het laatste weekend is het alle hens aan dek om de feestlocatie in te richten.”

Uitzondering

Er zat volgens Lucassen dus niets anders op dan het prinsenbal naar voren te schuiven. „Bij hoge uitzondering”, voegt hij eraan toe. Zaterdag 5 november komt eerst een einde aan de al bijna drie jaar durende heerschappij van prins Frank I, voordat zijn opvolger de scepter overneemt. „Eigenlijk hadden we onze jubileumprins vorig jaar al willen presenteren. De proclamatie is door corona tot driemaal toe uitgesteld en uiteindelijk helemaal afgeblazen.”

Het nieuwe jeugdtrio. © CV ’t Knölleke

Het prinsenbal, met muziek van de band Naachtwerk, begint om 19.11 uur in MFC De Baank.

Het nieuwe jeugdtrio van ’t Knölleke mocht nóg een week eerder zijn opwachting maken. Prins Daan IV (van de Molengraft), Jeugdvorst Gijs (van Esseveldt) en Jeugdnar Tygo (Keijsers) kwamen afgelopen zondag al uit. Reden: de toetsweek op het Raayland College, waar de complete jeugdraad op school zit, begint op 7 november.