La belle Hélène in het Munttheater te Weert: een opera die bij uitstek geschikt is om kennis te maken met dit genre

Het koor samen met leden van Stichting Opera Parkstad.  © David Van Cauteren Weert

Weert -

Wokmuziektheater Weert brengt op 18, 19 en 20 november een drietal voorstellingen van La belle Hélène op de planken van het Munttheater Weert.

Silke van Deelen

De voorstellingen markeren het veertigjarig bestaan van de vereniging in 2020, dat vanwege de coronamaatregelen niet eerder gevierd mocht worden. De komische opera uit 1864 van Jacques Offenbach is in Nederland de laatste decennia nauwelijks meer uitgevoerd. La belle Hélène is bij uitstek geschikt voor mensen die nog nooit een opera hebben en kennis willen maken met dit genre. De voorstelling is doorspekt met groots opgezette koren, een erotisch getint duet, een bombastisch nationalistisch trio en eigentijdse grappen verwerkt in de muziek, tekst, kleding en decors.

Naast het koor van de vereniging, versterkt met het zusterkoor Stichting Opera Parkstad, doen een vijftal zangsolisten mee en het begeleidingsorkest Ataneres Ensemble uit België. Dit alles onder leiding van vaste dirigent Joop Dieteren, die ook alle koor- en orkestmuziek voor deze voorstelling heeft gearrangeerd. De dans in de voorstelling wordt verzorgd door studenten van de Vooropleiding Musical van het Valuascollege Venlo, naar een choreografie van Peter Vree. De regie is in handen van John van Cauteren en Martina Essenberg.

Meer informatie en kaartverkoop via tel. 0495-513575 of www.munttheater.nl.