Politie kan slachtoffer aanval met onbekende gevaarlijke stof in Venlo nog niet horen

Politie tast nog in het duister over mishandeling met onbekende stof in Venlo; getuigen en camerabeelden worden gevraagd. © Track’88

Venlo -

De politie heeft de bewoner van een huis aan de Florence Nightingalestraat in Venlo die door een aanval met een onbekende gevaarlijke stof gewond raakte, nog niet kunnen horen. De politie heeft dan ook geen idee van wat er precies gebeurd is en zoekt getuigen en camerabeelden.

Redactie

Wanneer de man is aangevallen is nog niet duidelijk. De politie vraagt om camerabeelden tussen vrijdagavond rond middernacht en zondagmiddag rond 14.30 uur. „We hopen middels buurtonderzoek, getuigen en camerabeelden een tijdlijn te kunnen opstellen van wat er precies gebeurd is”, zei een woordvoerster van de politie maandag.

Groot alarm

De politie vond de man zondagmiddag rond 14.30 uur na een melding over een verdachte situatie. Het slachtoffer werd met spoed naar ziekenhuis VieCuri in Venlo gebracht, dat groot alarm sloeg vanwege de onbekende stof. Drie mensen die met de man in aanraking waren gekomen, werden ontsmet en hebben geen verdere klachten.

Lees ook: Man gewond na mishandeling met onbekende stof in Venlo: volop hulpdiensten aanwezig

Niet aanspreekbaar

De man is volgens een woordvoerder van de politie inmiddels vanuit Venlo naar het ziekenhuis in Rotterdam overgebracht en is niet aanspreekbaar. Over de aard van de verwondingen doet de politie geen mededelingen.

Nog onbekend is met welke stof de man werd aangevallen. De man woonde alleen in het huis, aldus de woordvoerster. De politie is benieuwd of er afgelopen weekeinde mensen in de buurt van de woning zijn geweest en daar wat gezien hebben, bijvoorbeeld opvallend gedrag van anderen.

Aanvankelijk sprak de politie van een mishandeling. Maar inmiddels houdt de politie het op een ernstig geweldsdelict.

© Track’88

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal