Video: Busje met gevaarlijke stoffen vliegt in brand in Venlo

Busje met gevaarlijke stoffen in brand in Venlo. © De Limburger

Venlo -

Een busje met gevaarlijke stoffen is maandag in Venlo in brand gevlogen. Het vuur is onder controle, maar de brandweer blijft blussen omdat de onbekende stof door een chemische reactie blijft opwarmen.

Redactie

Vanwege het incident is de James Cookweg al nagenoeg de hele maandagmiddag afgesloten en op ruime afstand van de auto afgezet. De brandweer heeft opgeschaald naar GRIP 1. Alleen mensen in beschermende kleding mogen in de buurt komen. De brandweer heeft geen idee wat de gevaarlijke stof kan zijn. „Dat is met onze meetapparatuur niet vast te stellen. Ondanks dat het autobrand onder controle is, blijft de stof zichzelf opwarmen.”

Inmiddels zijn delegaties van het RIVM en van de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming, een onderdeel van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangekomen. Die beschikt over andere meetapparatuur. „Hopelijk is het dan snel duidelijk waar we mee te maken hebben en kunnen we snel handelen. Nu kunnen we de situatie enkel onder controle houden door goed te koelen”, laat een woordvoerder van de brandweer desgevraagd weten.

Het afgezette gebied is inmiddels verkleind zodat de naastgelegen bedrijven weer bereikbaar zijn. Volgens de brandweer is er geen direct gevaar voor de omgeving.

© Track’88

Hoe het busje rond kwart voor twaalf maandagmiddag in brand kon vliegen, is niet duidelijk. Of het verband houdt met de gevaarlijke stof, die in blikken en emmers werd vervoerd, evenmin. „Dat kunnen we pas onderzoeken als het incident helemaal onder controle is”, aldus de woordvoerder.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal