Logistiek Café ‘Kies ook voor elektrische bestelwagens’ op 21 november

Veel ondernemers in Zuid-Limburg hebben hun dieselbestelwagens vervangen door een elektrische variant. Want of je nu met 1 bestelwagen rijdt of met 50, overstappen naar elektrisch rijden is slim. Ontdek alle voordelen tijdens het gratis Logistiek Café ‘Kies ook voor elektrische bestelwagens’ van Zuid-Limburg Bereikbaar. Op 21 november, in Maastricht.

Aangeboden door Zuid-Limburg Bereikbaar

Welke voordelen hebben elektrische bestelauto’s en wanneer is de aanschaf ervan rendabel? En waar moet je dan zoal aan denken, bijvoorbeeld als het gaat om oplaadmogelijkheden? Je hoort er alles over tijdens het Logistiek Café. Zuid-Limburg Bereikbaar organiseert dit Logistiek Café samen met Samenwerkende Industrieterreinen Maastricht (SIM).

• Wanneer: maandag 21 november, 15.00 – 18.30 uur• Waar: Stadsbeheer Maastricht, Ankerkade 275, 6222 NL Maastricht• Kosten: geen

ProgrammaJe krijgt uitgebreide informatie over de voordelen van vervoer met elektrische bestelwagens:

• Stadsbeheer Maastricht kiest voor elektrisch vervoer. Onder andere omdat de gemeente Maastricht – net als 26 andere Nederlandse steden – een zone voor Zero Emissie Stadslogistiek invoert vanaf 2025. Er rijden al diverse elektrische voertuigen in het wagenpark van Stadsbeheer Maastricht, de komende jaren wordt dit verder uitgebreid. Ook komt een onderzoek naar de laadinfra aan bod. – door Danny Vergoossen van Stadsbeheer Maastricht en Willem Christiaens.

• Glashandel Van Ooyen kreeg onlangs de vijfde elektrische bestelbus geleverd. Wat zijn de ervaringen van het bedrijf en de chauffeurs met elektrisch rijden, inclusief de belemmeringen? – een eerlijk gesprek met Francesco van Ooyen van Glashandel Van Ooyen.

• De overstap naar elektrisch; dit wil je weten. Meer informatie over onderwerpen als de EV & Laadinfra Scan (die inzichtelijk maakt of een elektrisch wagenpark loont voor jouw bedrijf), het laden van je wagenpark, de aanschafsubsidie SEBA, Zero Emissie Stadslogistiek en de technische en financiële haalbaarheid. – door Mark Luikens en Sascha van der Wilt van Zuid-Limburg Bereikbaar.

• Rondleiding door het pand van Stadsbeheer.

• Borrel en gelegenheid om te netwerken en kennis uit te wisselen met collega-ondernemers.

AanmeldenJe kunt je aanmelden via dit aanmeldformulier.

Over de Logistiek CafésHet Logistiek Café is een initiatief van de logistiek makelaars van Zuid-Limburg Bereikbaar. Zij hebben al vele bedrijven geholpen met het optimaliseren van hun logistieke proces. Hun hulp bestaat uit gratis advies op maat, maar ook uit het organiseren van bijeenkomsten, zoals het Logistiek Café. Ook jouw organisatie kan hulp krijgen om de beweging te maken naar slimme, duurzame logistiek!