Stille tocht voor vermoorde Sawsan Mahmdi uit Reuver

Politie doet onderzoek in de woning van Sawsan Mahmdi. © Stefan Koopmans

Reuver -

Ter nagedachtenis aan Sawsan Mahmdi uit Reuver wordt vrijdag 4 november een stille tocht georganiseerd. De vrouw was weken vermist en werd dood in Duitsland aangetroffen.

Simon Doesborgh

De tocht wordt georganiseerd vanuit de Frans Halsstraat en loopt naar De Meander, de basisschool van de twee jonge kinderen van Sawsan Mahmdi, en terug. Het is de route die de vrouw dagelijks liep om haar kinderen naar school te brengen. De tocht start om 19:00 in de buurt van de woning waar Sawsan Mahmdi woonde met haar gezin.

„Ik wil haar een eervol en respectvol afscheid geven”, zegt dorpsgenoot en initiatiefneemster Ans Niesen. Ze heeft geen directe link met de Sawsan Mahmdi, maar wilde toch iets doen. „Toen ik het nieuws in de krant las, raakte het me heel diep. Het liet me niet meer los en daarom wil ik iets organiseren om haar te respecteren.” De tocht wordt met toestemming van gemeente Beesel georganiseerd.

Lees ook: Vermiste Sawsan Mhamdi uit Reuver vermoord en in brand gestoken

Sawsan Mahmdi werd 19 juni als vermist opgegeven. Haar lichaam werd eerder in Duitsland aangetroffen. Ze is om het leven gebracht, verbrand en onder een brug achtergelaten. Maandenlang werd er geen link gelegd tussen de Duitse zaak en de vermissing in Reuver. Toen opsporingsdiensten van beide landen forensische sporen met elkaar uitwisselden, volgde er een match. Haar partner is opgepakt op verdenking van de moord.

Lees ook: Ernstige verdenking tegen echtgenoot Sawsan Mhamdi voor betrokkenheid bij haar dood

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal