Tv-programma ‘Koffietijd’ stopt volgend jaar

Lijsttrekker Mark Rutte van de VVD is te gast bij het programma Koffietijd met Pernille La Lau en Loretta Schrijver. © ANP

Het televisieprogramma Koffietijd stopt ermee. In mei wordt de laatste aflevering uitgezonden, maakt RTL dinsdag bekend.

Redactie

„Het programma bereikt helaas niet meer voldoende kijkers”, stellen initiatiefnemers de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij in een verklaring.

De presentatie is momenteel in handen van Quinty Trustfull, Loretta Schrijver, Pernille La Lau, Patrick Martens en Vivian Slingerland. Het ochtendprogramma was voor het eerst in 1994 te zien met Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij, maar stopte ermee in 2001. Vanaf 2010 keerde het programma terug op televisie. Het programma wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions.

„Een bevlogen team van presentatoren en mensen achter de schermen maakt dagelijks met veel passie en plezier dit programma”, zegt Daan Peters, managing director namens de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij. „Wij kijken samen met RTL en Talpa Entertainment Productions met plezier en trots naar deze samenwerking.”

Ochtendritueel

Volgens Peter van der Vorst, tv-directeur bij RTL, behoort Koffietijd al lang „tot het vaste ochtendritueel van een trouwe schare fans.” „Elke doordeweekse ochtend brengt ons team van presentatoren op een ongedwongen manier warmte en gezelligheid de huiskamers binnen. We vinden het dan ook jammer dat we na mei afscheid gaan nemen van deze iconische titel, maar we begrijpen de keuze van de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij. Zonder hun bijdrage is het voor ons helaas niet haalbaar om het programma voort te zetten. We zijn hen dankbaar voor al die jaren waarin zij Koffietijd mogelijk hebben gemaakt.”

Ondertussen wordt er door RTL „gekeken naar mogelijkheden” voor de vervanging van Koffietijd. Verdere details over de invulling zijn nog niet te geven, stelt de omroep.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal