Vastelaovendvereniging De Pinmaekers opent het nieuwe vastelaovendseizoen op vrijdag 11 november

© V.V. De Pinmaekers

Nederweert
Silke van Deelen

Vastelaovendvereniging De Pinmaekers opent het nieuwe vastelaovendseizoen op vrijdag 11 november met een avond vol muziek van onder andere Moerepetazie, Stefan Wolter, Guido Frissen en The DeeJays met Henk van Gog.

Om 18.45 uur worden de leden met partner, junioren, dansmarietjes en alle belangstellenden verwachtj bij De Kleine Winst / Aanwinst voor de installatie van de nieuwe leden. Daarna vertrekt het gezelschap samen met Hofkapel Klein Mer Neugter in optocht naar Lambertushof. Daar is vanaf 19.33 uur een feestelijk programma met optredens van de dansmarietjes, De Ni-jwieërter Pinkus en Hofkapel Klein Mer Neugter.

Törf met zeve pin

Hoogtepunt van de ceremonie is natuurlijk het plaatsen van het seizoenskunstwerk door Vorst Roland van Eijk en vicevoorzitter Huib van Deursen. Het kunstwerk de törf met zeve pin zal de hele vastelaovend symbool staan voor alle Pinmaekers.

Boerenbruidspaar

Ook dit jaar is de bekendmaking van het Boerenbruidspaar 2023 tijdens de opening van het seizoen door de ambtenaar van de burgerlijke stand Giel Bruijnaers. Na afloop gaan het boerenbruidspaar, de familie en alle belangstellenden mee naar De Kleine Winst/Aanwinst waar naast V.V. De Pinmakers ook C.V De Bengels uit Nederweert-West aanwezig is om het nieuwe seizoen in te luiden.