Leden van de vrijwillige brandweer en Kindervakantiewerk organiseren weer het Sint Maartensfeest in Stevensweert

Foto ter illustratie. © SANNE LINSSEN

Stevensweert
Silke van Deelen

De leden van de vrijwillige brandweer en Kindervakantiewerk organiseren dit jaar het Sint Maartensfeest in Stevensweert, dat plaatsvindt op vrijdag 11 november.

Ook dit jaar vindt er een optocht plaats, wordt het Sint Maartensvuur ontstoken en ontvangen de kinderen een prijs voor de ingeleverde lampion. Leden van Kindervakantiewerk maken samen met de kinderen een lampion in de kazerne van de brandweer op zaterdag 5 november tussen 14.00 en 16.00 uur. Er kan dan ook een knutselpakket opgehaald worden om thuis te knutselen. Alleen lampionnen die bij de brandweerkazerne ingeleverd worden op woensdag 9 november tussen 18.00 en 19.00 uur maken kans op een prijs.

Optocht St. Maartensfeest

Vrijdag 11 november tussen 18.00 en 18.15 uur worden de ingeleverde lampionnen afgehaald in de brandweerkazerne. Aansluitend begint de optocht richting de brandstapel. De prijzen van de ingeleverde lampionnen worden vanaf 19.30 uur in de brandweerkazerne bekendgemaakt.

De traktaties en prijzen voor de lampionnen worden bekostigd met behulp van een geldinzameling. Dit gebeurt door de leden van de brandweer op maandagavond 7 november vanaf 18.00 uur onder begeleiding van de sirene.