Geerstraat in Heerlen voor vierde keer in korte tijd weer dicht voor evenement

De Geerstraat en het Van Grunsvenplein. © Gemeente Heerlen

Heerlen -

De Geerstraat in Heerlen wordt volgende week voor een halve dag afgesloten voor autoverkeer vanwege het carnavalsevenement Aod op Nuj.

Benti Banach

De straat gaat donderdag 10 november om 17.30 uur dicht tussen de Valkenburgerweg en Schinkelstraat. Diezelfde nacht om 01.15 uur kan het verkeer weer doorrijden.

De gemeente Heerlen rekent op circa 7.500 duizend bezoekers op het Van Grunsvenplein, dat zijn status als evenementenplein van de stad duidelijk waarmaakt. Dit wordt de vierde afsluiting in korte tijd. In juli ging de Geerstraat dicht voor de profwielrenners tijdens de Franssen-Franken Ronde, daarna moest het verkeer ruim een week omrijden tijdens Cultura Nova, in september volgde de afsluiting voor de Obvion Run en nu voor Aod op Nuj.

De eerste helft van het jaar is de weg dicht geweest vanwege de herinrichting van de straat en het Van Grunsvenplein. Daarna is de opening van het evenementenplein feestelijk gevierd. Ondertussen blijft het voor met name voetgangers en fietsers wennen aan de nieuwe verkeerssituatie. De gemeente moet nog vragen beantwoorden die de Ouderenpartij Heerlen daarover heeft gesteld.

Lees ook: Inwoners Heerlen klagen over nieuw fietspad dat bij regen spekglad is