Lezing ‘Ontmoeting met Rob Graafland’ in Museum Valkenburg

Enkele van Graaflands werken. © Johannes Timmermans

Valkenburg
Redactie

Kunsthistoricus Monique Dickhaut geeft zondag 6 november vanaf 11.00 uur in Museum Valkenburg een lezing over de Maastrichtse kunstenaar Rob Graafland (1875-1940).

De lezing, die luistert naar de titel Ontmoeting met Rob Graafland, neemt bezoekers volgens de organisatie „mee op een reis door de carrière van deze in Maastricht geboren en na afwezigheid van acht jaar in 1898 opnieuw in de Limburgse provinciehoofdstad neergestreken schilder, die zonder aarzeling de ‘pionier van het Limburgse schilderleven’ genoemd mag worden”. In het museum is momenteel een tentoonstelling met werk van Graafland te zien.

Toegang tot de lezing is gratis voor bezoekers. Zij dienen wel de gebruikelijke acht euro entree te betalen. Vooraf reserveren is noodzakelijk en kan via museumvalkenburg.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal