‘Spaarrente gaat richting 1 procent’

© Foto Getty

Amsterdam
onze verslaggever

Sparen begint weer langzaam iets op te leveren. Afgelopen week verhoogden de meeste banken hun spaarrentes. Zowel de gemiddelde spaarrente als de hoogste spaarrentes op vrij opneembare rekeningen gaan steil omhoog, blijkt uit een overzicht van vergelijkingssite Geld.nl.

Sinds 1 oktober hebben twaalf banken de rente op hun spaarrekeningen verhoogd. De gemiddelde rente steeg daardoor in een maand van 0,17 tot 0,33 procent.

De hoogste rente die je op een vrij opneembare spaarrekening kunt krijgen, is van de Renault Bank, van het Franse automerk. Die biedt nu 0,85 procent in plaats van 0,65 procent. Bigbank betaalt spaarders nu 0,80 procent rente. Geld.nl verwacht dat de rentes nog verder zullen stijgen dit jaar. „De hoogste rente op een spaarrekening zou dan zomaar richting de 1 procent kunnen gaan.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal